Nahir Besara senast han var i Örebro. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Nahir Besara klar för Örebro SK

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart. Som SVT Sport igår avslöjade så återvänder Nahir Besara till allsvenskan och Örebro SK. 30-åringen har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med tabelljumbon.

– Det är kul att vara tillbaka. Jag har haft bra kontakt med många i laget och det känns som att komma hem igen, säger han till klubbens hemsida.

Nahir Besara har tidigare gjort två sejourer i allsvenska Örebro SK. Nu är han klar för ytterligare en vända.

– Nahir är utan tvekan en av Allsvenskans bästa offensiva spelare. Vi har byggt upp en relation över lång tid och det känns otroligt bra att han är tillbaka hos oss, säger klubbens fotbollschef Axel Kjäll.

Den 30-årige Södertäljesonen slog igenom i Assyriska FF och flyttade därifrån till Hammarby IF 2013. Två år senare blev det ett utlandsäventyr i Turkiet och Göztepe och 2016 återvände han till allsvenskan för att tillbringa två år i Örebro.

Därefter har det blivit spel i Al-Fayha, Pafos, ytterligare en sejour i Örebro och kommer närmast från Hatta SC i Förenade Arabemiraten.

Örebro parkerar just nu på sistaplats efter tio spelade omgångar.

KLIPP: Tveksam straff till Elfsborg mot Örebro – Frick missade (11 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.