Efter 16 säsonger lämnar Nanne Bergstrand Kalmar FF. Foto: TT

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar: ”Det är dags”

Uppdaterad
Publicerad

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar och uppdraget som huvudtränare. Detta efter totalt 16 år i klubben. ”Det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka”, säger SM-guldtränaren från 2008 till klubbens webbplats.

64-åringen, som tränat Kalmar i totalt 16 säsonger under fyra sejourer, lyckades genom kvalspel hålla laget kvar i allsvenskan. KFF besegrade Jönköpings Södra över två matcher.

”Jag är väldigt tacksam för att ha fått vara med ytterligare en säsong i Kalmar FF, och att vi lyckades reda upp den jobbiga situationen. Vi förlänger Kalmar FF:s svit i allsvenskan, vilket är fantastiskt”, säger Nanne Bergstrand till klubbens webbplats.

Kalmar har 18 raka allsvenska säsonger i ryggen – en bedrift endast fyra allsvenska klubbar lyckats med tidigare.

”Det är en väldigt stark prestation av en elitförening i en så pass liten stad som Kalmar. Det är bra för stadens självbild”, säger han.

Kom till Kalmar 1998

Bergstrand tränade Kalmar för första gången under säsongen 1998. Efter en utflykt till Helsingborg i början av 2000-talet (då han ledde skåningarna till Champions Leagues gruppspel) var han tillbaka i Kalmar och tränade i klubben i tio år mellan 2003 och 2013. Efter två år i Hammarby blev han huvudtränare för Kalmar igen 2017.

Höjdpunkten i KFF blev SM-guldet 2008 – klubbens hittills enda.

”Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen”, säger Nanne.

2018 blev Bergstrand sjukskriven av personliga skäl, något som ledde till Kalmarlegendaren Henrik Rydström togs upp från egna led som huvudtränare. Nanne tog återigen över huvudansvaret inför denna säsong.

KLIPP: Elm efter kvalet och sista matchen: ”Alla känslor på samma gång” (13 december, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.