Alexander Isak och Carlos Strandberg. Foto: Bilbyrån

Nannskog: ”Hoppas att de exploderar”

Uppdaterad
Publicerad
Det mesta kring landslaget går i positiva ordalag just nu. Men det finns frågetecken som behöver rätas ut, menar experten Daniel Nannskog. För vilka spelare står egentligen på tur?

Sveriges insats under fotbolls-VM har hyllats närmast unisont i Sverige. SVT-experten Daniel Nannskog har inte varit sen att stämma upp i kören.

– Det sänder en jäkligt viktig signal till svenska fotbollsspelare. Att det är möjligt att gå långt, det tar bort spärrar i en del huvuden, sa Nannskog bland annat.

Men det finns fortfarande små lätta moln som mörkar ner en annars ljus framtid, enligt Nannskog. Återväxten.

Nannskog är orolig över spelarna som står på tur.

”Isak behöver få speltid”

– Där är jag lite orolig. Kanske speciellt på forwardssidan, medger han.

Och det är lätt att förstå varför. Sveriges anfallspar under VM, Ola Toivonen och Marcus Berg är 32 respektive 31 år gamla och landslagsframtiden för de båda är oviss.

Men just på anfallssidan finns en av Sveriges mest spännande talanger – Alexander Isak.

– Isak behöver få speltid. Där kan Borussia Dortmund vara fel klubb och jag tror han kan behöva kika på bättre alternativ.

Nannskog betonar framförallt vikten av speltid.

”Då ser det löjligt bra ut”

– Absolut. Det gäller för de yngre spelarna att få speltid, få spela regelbundet. Du kanske måste kliva ner ett steg, det viktigaste är att spela och på så sätt få självförtronde.

Men det är ingen domedagsprofetia som han kommer med.

– Jag ser det positivt och hoppas på spelare som Isak och Carlos Strandberg. Jag hoppas att de exploderar – då ser det löjligt bra ut, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer