Foto: SVT

Nannskog: ”Det blir ett tragiskt slut”

Publicerad

Henrik Larsson har för andra gången lämnat tränarrollen för Helsingborgs IF på ett uppseendeväckande sätt. SVT:s expert Daniel Nannskog kallar avskedet för tragiskt.
– En tränare ska inte behöva hoppa av på grund av påhopp.

Under fredagen kom beskedet från Helsingborgs IF att Henrik Larsson hoppar av sitt tränaruppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är han fått ta emot verbala påhopp.

– Nu har man inte hela bilden av vad som hänt, men det är oavsett jättetråkigt att en tränare ska behöva hoppa av på grund av påhopp, säger SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Vad ska Helsingborg göra nu?

– För dem gäller det bara att överleva detta år och försöka hålla sig kvar i allsvenskan. Det får se ut hur som helst. Sen gäller det att rensa upp i leden och rensa truppen och hitta en väg framåt som är spännande.

Nu har Henrik Larsson lämnat klubben två gånger som tränare på två minst sagt turbulenta sätt. Hur kommer han att minnas i HIF-kretsar, efter en spelarkarriär i klubben som var glimrande?

– Det blir ett tragiskt slut. Jag tror man får se det på två olika sätt, man behöver inte bunta ihop spelar-Henke med tränar-Henke. Hans spelarkarriär var magnifik och han är en legendar som Helsingborg aldrig kommer att glömma, medan tränar-Henke inte riktigt fungerat i HIF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer