Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Kunde spelat i flera timmar utan att göra mål”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll fiaskoartat borta mot Georgien.

SVT Sports expert Daniel Nannskog menar att ineffektiviteten fällde avgörandet.

– Känslan var att Sverige hade kunnat spela i tre-fyra timmar utan att göra mål i den här matchen, säger han.

Det svenska landslaget gick för seger mot Georgien i Batumi – i stället blev det en chockerande förlust. Sverige hade flera chanser att göra mål, men lyckades inte få in bollen bakom Giorgi Loria i Georgien-målet.

– Det blir en mardrömsstart, med tanke på att man inte spräcker nollan på först och främst på Alexander Isaks enormt upplagda läge i första halvlek. Där hade man kunnat få matchen precis dit man ville. När Sverige inte fick hål på dem så blev det en väldigt frustrerande match.

– Man skapade ju lägen. Effektiviteten var inte på plats. Det jag saknade var att få Forsberg rättvänd i första halvlek. Det jag också saknade var kvalitetsbollar högt och långt upp.

”Får inte glömma”

Enligt experten blev det bättre i den andra halvleken.

– Forsberg syntes mer och bollarna blev bättre upp till Isak och Zlatan. Det kändes som att man hade greppet om matchen, fram till Georgiens mål. Med den fullträffen får de extra kraft och spring i benen samtidigt som Sverige behövde trycka på och lämna luckor bakåt. Man fortsatte vara ineffektiva. Det kändes som att Sverige hade kunnat spela i tre-fyra timmar utan att göra mål i den här matchen.

Trots förlusten påminner Nannskog om att hålla gott humör.

– Hur dåligt det än känns nu får vi inte glömma att Sverige har allt i egna händer. Självklart har förutsättningarna ändrats, nu räcker det inte med en pinne i Spanien och i stället behövs vinst, men det gäller att man verkligen inte gräver ner sig och tänker att allt är kört. Det är inte den svenska mentaliteten. Med en vinst mot Spanien i Sevilla så är Sverige etta. Kan Georgien slå Sverige så kan Sverige vinna över Spanien. Vi slog ju dem på hemmaplan.

Matchen mot Spanien spelas på söndag 20.45.

FOTBOLL: Sveriges missade lägen mot Georgien (11 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.