Foto: Bildbyrån/SVT

Zlatan Ibrahimovic: ”Vi ska vinna matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige åkte på en tung förlust mot Georgien i VM-kvalet.

En match som Sverige skulle vinna enligt ”Ibra”.

– Vi ska vinna matchen, det är inget snack om saken. Vi är mycket bättre än dem, säger Zlatan Ibrahimovic till C More.

Trots en mängd klara chanser fick Sverige inte hål på Georgien, som istället avgjorde med två mål i den andra halvleken och vann med 2-0.

– Vi ska vinna matchen, det är inget snack om saken. Vi är mycket bättre än dem. Det enda som saknas idag är målen, gör vi mål i första halvlek på de chanser vi får så blir det en helt annan matchbild, säger Zlatan Ibrahimovic.

VM-kval fotboll

Och att man inte tog vara på sina chanser blev till sist det mest frustrerande, både för Ibrahimovic och laget.

– Det blir frustration. Det är normalt. Alla vill vinna, jagar och vill göra någonting. Det går inte hela vägen, det är klart det blir frustration. Man tappar tålamodet. Jag tycker alla gjorde ett bra jobb, fortsätter han.

Förlusten gör att Sverige är bli piskade att vinna mot Spanien på söndag då de senare slog Grekland under torsdagskvällen. De förutsättningarna blir helt klara efter Spaniens bortamatch mot Grekland senare ikväll.

– Det är en match kvar, vi ska göra vårt bästa för att nå målen vi vill. Vi tar alla ansvar och vi får återhämta oss nu på bästa sätt och ha fokus på nästa match. Det blir en helt annan matchbild (mot Spanien), det blir inte lika många chanser som idag, utan när de väl kommer så måste vi sätta dit den, säger han till C More efter matchen.

Sverige ställs mot Spanien i Sevilla på söndag i den sista avgörande matchen i VM-kvalet. Avspark är 20.45.

FOTBOLL: Sveriges missade lägen mot Georgien (11 november 2021)

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Georgien logo

Georgien

2 - 0

Sverige logo

Sverige

Batumi Stadium, Batumi
Publik: 6800
Domare: Serdar Gözübüyük

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet