Nannskog: ”Berg och Toivonen givet anfallspar”

Uppdaterad
Publicerad

Medan Marcus Berg spelar och nätar regelbundet för Al Ain i Förenade Arabemiraten är bristen på matchminuter alltjämt verkligheten för Ola Toivonen i franska Toulouse.

SVT Sport expert Daniel Nannskog tycker att Sveriges anfallspar in mot VM är gjutet, Marcus Berg och Ola Toivonen. Berg är Sveriges enskilt viktigaste anfallsspelare, menar Nannskog.

– Det är framförallt motiverande att ha press på sig. Det har gått väldigt bra de senaste åren, säger Marcus Berg till SVT Sport.

Ola Toivonen spelar sparsamt för Toulouse.

– Det är tufft, men jag känner ingen stress över det överhuvudtaget faktiskt. Det har varit så under hela min kontraktstid och hela kvalet, men jag har lyckats prestera ändå på en hög nivå här i landslaget, säger Ola Toivonen till SVT Sport.

Hur mycket tänker du på VM?

– Man tänker på det, speciellt när man inte spelar till vardags i Toulouse. Med tanke på de timmar man spenderar på gymmet, så är det tur att ett VM kommer, annars hade det varit lite tråkigt där i södra Frankrike.

Sveriges inledande landskamp mot Chile har avspark i kväll klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.