Daniel Nannskog: ”De vill jag ha i Nations League-truppen” Foto: Bildbyrån

Nannskog: Han kan ersätta Potter i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter veckor av rykten blev det i går klart att Graham Potter lämnar ÖFK. SVT:s expert Daniel Nannskog ser ett namn som kan ersätta britten på tränarbänken.

– Ett alternativ är Potters assisterande tränare Björn Hamberg.

I går blev det klart att Graham Potter lämnar tränarposten i Östersund för Championshipklubben Swansea. Med sig till Wales tar han assisterande tränaren Billy Reid och scouten Kyle Macaulay.

Vem som ska ersätta britten är inte klart, men SVT:s expert Daniel Nannskog har ett namn som han tror på och han tror att Östersund kan lösa frågan internt.

– Det vimlar inte direkt av tränare därute, men ett alternativ är Potters assisterande tränare, Björn Hamberg, som har varit med Potter på hela resan. Vad jag har hört är han populär i Östersund och han kan klubben utan och innan.

Ser du honom som ett alternativ på kort eller lång sikt?

– Det beror så klart på hur det går, men det är ett rimligt alternativ på kort sikt. Han vet vilka knappar Potter tryckte på, säger Nannskog.

Tidigare i dag medgav Östersunds förra mittback Sotirios Papagiannopoulos, numera i FC Köpenhamn, att valet av ny tränare blir väldigt viktigt för Östersund.

– Att plocka in rätt tränare nu är det absolut viktigaste. Han ska passa Östersund. Jag tror att (ordförande Daniel) Kindberg och ÖFK som klubb vetat att det här kommer att hända någon gång, och då gäller det att vara förberedd, säger Papagiannopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.