Daniel Nannskog ser Niklas Hult som en given ersättare på vänsterbackspositionen i landslaget men har även en potentiell joker. Foto: Bildbyrån

Nannskog om vänsterbacksvalet: ”Han är den mest naturliga”

Publicerad

Med Ludwig Augustinsson och Martin Olsson borta finns det ett namn som SVT:s expert Daniel Nannskog anser vara given på vänsterbacksplatsen.
– Det som känns mest logiskt och troligt är att vi får se Niklas Hult, säger Nannskog.

Under onsdagen presenterar Sveriges förbundskapten Janne Andersson truppen till EM-kvalmötet mot Norge och Färöarna.

Ludwig Augustinsson kommer att opereras för en knäskada och beräknas vara borta i tre månader. Lägg också till att Martin Olsson saknas på grund av en avsliten hälsena och då har Janne Andersson helt plötsligt ganska få alternativ att använda på vänsterbacken.

– Det väller inte av alternativ. Det som känns mest logiskt och troligt är att vi får se Niklas Hult. Det senaste jag hörde var att han haft en lårkaka men är kurant nog för att spela. Hult känns inte som någon duvunge och spelar i AEK Athen i den grekiska ligan. Han har varit med och känt på landslaget tidigare.

Hur mycket kommer Augustinsson att saknas?

– Ludwig är en kanonspelare som kommer att saknas, men jag tror Hult kommer klara av uppgiften.

Ringer Janne till Wendt?

En annan spelare från Bundesliga är Oscar Wendt. Vänsterbacksveteranen tackade för sig i landslaget 2017.

– Frågan är om det är möjligt att man kan få Wendt att ställa upp på den tjänsten. Det känns som att han har varit besviken på landslagsledningen och är han ens sugen på att agera vikarie åt Augustinsson? Hade han varit sugen så är det klart att det är det mest naturliga. Wendt är den bästa vänsterbacken tillgänglig tillsammans med Hult.

Bör Janne Andersson ringa Wendt?

– Man kanske bör kolla läget och det kan ha varit så att Janne har haft kontakt och Wendt har stängt den dörren totalt.

Nannskog tycker ändå att Niklas Hult är mest lämpad att starta de båda landskamperna mot Färöarna och Norge.

– Han har varit med under många samlingar och känner till systemet och vet vad Janne vill få ut.

Tror inte på skrällar

Några stora skrällar i laguttagningen lär vi inte få se – om man ska tro Nannskog.

– De flesta är rätt gjutna och det finns inga långskott. Det är samma gubbar och de har gjort det bra. Skrällen skulle vara Muamer Tankovic om man nu tycker att han är en överraskning. En annan, som blev skadad senast, är ju Alexander Kacaniklic som varit lysande på sistone. Det är verkligen förstoringsglas på honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer