Daniel Nannskog tror på ett möte mellan Arsenal och United i Europa League-finalen. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Europa League: ”Tror på en helengelsk final”

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal har haft en medelmåttig säsong i Premier League.

Trots det tror SVT Sports expert Daniel Nannskog att ”The Gunners” kommer att nå en helengelsk final mot Manchester United i Europa League.

– Detta är det enda sättet för att de ska nå Europa och få lite upprättelse för en väldigt svag säsong, säger Nannskog i SVT:s ”Morgonstudion”.

Arsenal har en tung säsong bakom sig. Men spel i en Europa League-final mot tabelltvåan Manchester United är inte helt uteslutet.

– United är redan ett bra lag, så Arsenal kommer att vara väldigt fokuserade, säger Nannskog.

Europa League

Som också menar att Arsenal kan få lite upprättelse för en väldigt svag säsong.

Men dessförinnan ska semifinalerna mellan Arsenal och Villarreal, samt Manchester United och Roma spelas. Där det är avspark för den första semifinalen av två i kväll. 

Real Madrids rutin kan bli avgörande

Det blir en helengelsk final i Europa League – men inte i Champions League. Åtminstone om man frågar SVT:s expert Daniel Nannskog. Trots att Chelsea har imponerat mot Real Madrid (1-1 i första semifinalen) tror Nannskog på den spanska giganten i returen den 5 maj.

– Real Madrid är mästare i Champions League, jag tror att deras rutin kommer att vara avgörande. Och att de hittar en väg in till finalen.

I går vände Manchester City mot PSG och kunde ta hem den första semifinalen av två. Vilket har givit de ett väldigt fint utgångsläge inför returmötet den 4 maj.

– Jag har redan från början tippat att de skulle gå hela vägen till final, så jag står fast vid det.

Klipp: City slog PSG – vände på sju minuter (28 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet