Nannskog: ”Jag fick gåshud av Janogys mål”

Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker det är självklart att stjärnskottet Madelen Janogy ska starta i nästa match, mot Thailand.
– Hon är en diamant som jag vill se väldigt mycket mer av. Jag fick gåshud av att se hennes mål.

Sverige vann VM-premiären mot Chile med 2–0, båda målen kom sent i matchen, och inhopparen Madelen Janogy var inblandad i båda.

Och SVT:s Daniel Nannskog, som inför VM-premiären stack ut hakan och ville se henne från start, ser ingen anledning att ändra sig nu.

– Hon ska definitivt spela från start mot Thailand. Det kommer att bli många målchanser och många mål, det kan lova.

Piteåanfallaren Janogy låg bakom 1–0 och gjorde helt på egen hand 2–0.

– Ett fantastiskt inhopp. Jag fick gåshud när jag såg hennes flow vid målet. Hon glider fram – och trycker upp den i mål. Jag älskar det målet. Hon har lite av (Alexander) Isak i sig, samma flyt och självförtroende. Jag vill se väldigt mycket mer av henne framöver.

Se Janogys 2-0-mål:

Madelen Janogy jublar efter sitt 2-0-mål. Foto: TT


 

”Kylan saknades”

Nannskog tyckte annars att Sverige spelade nervöst och lite segt till att börja med.

– Chile var inte bra, de fick hålla nollan för länge. Jag var missnöjd med kombinationsspelet och skärpan och kylan saknades.

Matchen fick avbrytas under ett skyfall med åskknallar, och det tog 40 minuter innan den återupptogs. Daniel Nannskog hyllar förbundskapten Peter Gerhardsson som han menar måste ha sagt rätt saker under den långa pausen:

– Sverige kom ut som ett nytt lag, mycket mer bestämt.

Se intervjun med Janogy efter segern mot Chile:

Madelen Janogy efter drömmålet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer