Jens Gustafsson avslutade årets allsvenska med en förlust med sitt Norrköping. Foto: TT

Nannskog kräver tränarbyte i Norrköping: ”Föreslår att de går skilda vägar”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping hade allt att spela för och hade chansen att nå enEuropaplats men förlorade hemma mot redan degraderade Helsingborgmed 3-4. SVT:s expert Daniel Nannskog kräver nu att Norrköping och tränaren Jens Gustafsson skiljs åt.

– Jag föreslår att de går skilda vägar, säger Nannskog.

Gåtan IFK Norrköping förblir däremot olöst. Trots en mängd individuellt skickliga spelare har tränaren Jens Gustafsson inte lyckats få ihop ett fungerande, pålitligt kollektiv.

– Man hade ett guldläge att knipa tredjeplatsen och skulle ”bara” sätta Helsingborg på plats men uppträder nonchalant och slarvigt och jag tycker att Norrköping behöver gå skilda vägar med tränaren Jens Gustafsson. Man svarar inte upp på det sättet som Gustafsson vill att Norrköping ska spela. Jag tycker att han varit tillräckligt länge i Norrköping så jag föreslår att de går skilda vägar. Och jag tror att det finns ett stort intresse för Jens Gustafsson och det vore bra för honom att lämna just nu, säger SVT:s expert Daniel Nannskog i Fotbollsstudion.

Corona och idrott

Trots ett kvar på kontraktet är Gustafssons framtid osäker. Är han rätt man att leda IFK Norrköping 2021?

– Det är inte min uppgift att svara på, det är styrelsens. Och jag accepterar de beslut styrelsen tar, säger Gustafsson.

TT: Är det din vilja att leda laget nästa år?

– Så länge jag har förtroende vill jag vara i IFK. Det finns inget annat, säger han.

Än har det svängt hit, än har det svängt dit – och när chansen fanns att fixa tredjeplatsen och Europaspel svängdes det rakt ned i diket. I stället för spel i nystartade Europa Conference League och lilla silvermedaljen slutade säsongen i en sjätteplats, i ett ingenting, i ett misslyckande.

Stod 3-3 efter 24 minuter: ”Bara att glömma”

Allt är förstås relativt, i synnerhet i jämförelse med Helsingborgs öde. Hur mycket som blir kvar av det lag som tog farväl av allsvenskan på Östgötaporten återstår att se, men får HIF med sig attityden och yrkesstoltheten finns en god grund för att snabbt studsa tillbaka till högsta serien.

För den som uppskattar mål ska det mycket till den här fotbollsallsvenska säsongen för att slå de inledande 24 minuterna på Östgötaporten då det stod 3–3.

Förhållningssättet till att försvara har genomgående varit ett problem under 2020. Mot Helsingborg nåddes ett bottenmärke. I vad som kan ha varit hans sista match för klubben räddade målvakten Isak Pettersson sitt Norrköping från ett än större underläge.

KLIPP: Se höjdpunkter från när Helsingborg besegrade Peking:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet