Daniel Nannskog ser små moln över det svenska landslagets återväxt. Foto: Bildbyrån

Nannskog kritisk efter Europafiaskot: ”Tveksam om kompetensen finns”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol blev Europa League en succé för svensk fotboll. I år ett fiasko. Inget lag lyckades ta sig förbi den andra kvalomgången. Inte tillräckligt bra, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Jag tror inte man är tillräckligt bra förberedda, jag vet inte om tränarna heller är tillräckligt vassa, säger Daniel Nannskog. Man måste ha tränare som trycker på de rätta knapparna och får spelarna att visa mod och ha en hunger som verkligen glöder när det gäller Europamatcherna, säger Nannskog.

Under gårdagen åkte alla svenska lag ur Europa Leagues andra omgång under mer eller mindre förmildrande former. Närmast var Djurgården, som åkte ut efter förlängning. Längst ifrån var Häcken, som över två möten föll stort mot det tyska topplaget Red Bull Leipzig.

– Jag börjar bli tveksam om man har kompetensen, fortsätter han.

Den svenska ligan är inte speciellt högt rankand (22), men de senaste åren har de allsvenska lagen åkt ut mot lag från Kazaktstan (AIK), Norge (Elfsborg), Litauen (IFK Norrköping) och Makedonien (Malmö).

– Det är klart man ska kunna komma förbi sånt svagt motstånd, tycker Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.