Daniel Nannskog och Hjalmar Ekdal. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Lite oväntat”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Anderssons Nations League-trupp bjöd på flera nya namn. Bland annat mittbacken Hjalmar Ekdal.

– Det var lite oväntat, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Försvarssidan har länge varit ett ämne för diskussion. Särskilt mittbackspositionen då flera etablerade försvarare lämnat återbud eller avslutat sin landslagskarriär.

Men det finns ett par spännande namn.

– Truppen känns kittlande. Det känns bra och spännande med Gabriel Gudmundsson (Lille). Det var lite oväntat att Hjalmar Ekdal är med, men Janne Andersson var tydlig med att det handlar om att se och lära, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Ytterligare ett namn som förvånar Nannskog är anfallaren Kerim Mrabti, som till vardags spelar i det belgiska laget Mechelen.

– Det var ett namn som stod ut. Sen är det inte en kille som kommer få så mycket speltid utan som är med för att se hur hans kvalitet står sig i den här truppen, säger han.

Men trots att en del spännande namn tillkommit så saknar Nannskog en självklar mittback.

– Jag skriker efter en stabil mittback bredvid Victor Nilsson Lindelöf. Nu har Milosevic (AIK) och Carl Starfelt (Celtic) chansen. Men jag vill ha den där givna mittbacken, och det har vi inte. Jag hoppas att det kan utkristallisera sig nu under Nations League, att vi får en ny bjässe. Vi behöver verkligen det i landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.