Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskog: ”Malmö hade problem med konstgräset”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö var bara minuter från att ta tre poäng borta mot Sarpsborg i Europa League, men då kvitterade norrmännen. Skåningarna stod inte för någon glimrande insats och enligt SVT Sports expert Daniel Nannskog var det konstgräsets fel.

– Jag tyckte det var väldigt tydligt att man hade problem med konstgräsplanen och tempot, säger han.

Nannskog, som själv gjorde flera säsonger i Norge, var inte överraskad av Sarpsborgs höga press.

– Tempot är högre där och det såg man i dagens match där dom löper kopiöst mycket och har en otrolig press. De har vattnat den planen ordentligt. Det kändes som att Malmö inte alls var bekväma med det och inte riktigt förberedda på det. Man var lite långsamma i tanke och i fötterna, säger han.

Europa League

Trots det är Malmö delad tvåa i gruppen inför att man ska möta Sarpsborg hemma den 8 november.

– En poäng borta är ingen katastrof, men då man leder med 1-0 är det ju lite tufft. Men man har fortfarande ett väldigt bra utgångsläge. Jag tror att matchen i Malmö kommer passa mycket bättre då det är på gräs. Jag tror att Malmö kommer att vinna hemma. Då kan Besiktas till och med vara avsågade då man möter dom i Turkiet.

UEFA Europa League

Sarpsborg 08 logo

Sarpsborg 08

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Sarpsborg Stadion, Sarpsborg
Publik: 8022
Domare: Pawel Raczkowski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet