Sen kalldusch för Malmö i Europa League

Malmö FF såg ut att gå mot seger mot norska Sarpsborg i Europa League då Andreas Vindheim satte 1-0 genom ett konstmål från snäv vinkel. Men med tre minuter kvar att spela kvitterade norrmännen till 1-1 genom Ole Jörgen Halvorsen. Nu är Malmö delad tvåa i EL-gruppen.

– Som matchen blev är man nöjd med ett poäng. Vi borde dominera matchen bättre. Man är inte nöjd, säger Vindheim till SVT Sport.

Det var en relativt trött match fram tills den sista kvarten och i första halvlek den vassaste chansen redan i den andra minuten då Sören Rieks skott tippades till hörna av målvakten Alexander Vasjutin.

Sedan gick inte mycket Malmös väg. Sarpsborgs Rashad Muhammed skapade oreda i försvaret och Malmö var illa ute flera gånger.

Europa League

I den 57:e minuten tog mittbacken Rasmus Bengtsson sig för baklåret och han tvingades gå av planen. In kom Franz Brorsson.

– Jag känner lite i underkroppen så det var bättre att byta, säger Bengtsson, som hoppas på spel mot AIK på måndag, till SVT Sport.

Med dryga 20 minuter kvar ville norrmännen ha straff, men istället blåste domaren frispark till Malmö för filmning.

Sedan kom alltså det efterlängtade ledningsmålet då Vindheim fick bollen av Rieks, sträckte ut foten och gav Malmö ledningen.

Det höll i sig tills tre minuter återstod av ordinarie speltid. Då visade Kristoffer Zachriassen kyla då han fintade Brorsson och spelade fram Halvorsen till kvitteringen.

– Vi vet ju att Sarpsborg är ett bra lag. De slog Genk här hemma. De har en hög högstanivå, säger Vindheim.

Nu toppar belgiska Genk gruppen på sex poäng. Malmö delar andraplatsen med just Sarpsborg. Det sedan belgarna slagit turkiska Besiktas med 4-2 på bortaplan.

Nästa match är den 8 november. Då kommer Sarpsborg till Malmö.