Nannskog poängterar att Nilsson Lindelöf måste visa sina offensiva kvalitéer mot Sydkorea. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Nu måste Nilsson Lindelöf kliva fram”

Uppdaterad
Publicerad

I dag möter Sverige Sydkorea i den första VM-matchen. Då vill SVT:s expert Daniel Nannskog se Lindelöfs offensiva kvalitéer igen.

– Jag skulle gärna vilja se att han kliver framåt med bollen med den självklarhet han hade tidigare, säger Daniel Nannskog om sitt val av nyckelspelare.

I dag spelar Sverige mot Sydkorea. Efter att Mexiko besegrade Tyskland i går är pressen på Sverige hög.

– Nu ligger det väldigt mycket press på den elvan som kommer spela, tack vare resultatet mellan Mexiko och Tyskland, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

När det kommer till nyckelspelare är experterna Nannskog och Frida Östberg överens om att Forsberg är en av dem.

– Forsberg såklart, för mig är han nyckeln för att vi ska ha en bra offensiv. Att han får utnyttja sin fina teknik, utmana och ställa lite frågetecken även lite längre in i banan och söka det här kombinationsspelet med Berg och Toivononen, säger SVT-experten Frida Östberg.

– Jag håller med om att Forsberg måste växla upp. Han måste verkligen höja sig jämfört med matcherna mot Danmark och Peru, säger Daniel Nannskog.

”Låta andra spelare lysa”

Frida Österberg ser att Andreas Granqvist kommer att bära det svenska laget.

– Han har sin vinnarmentalitet, sin fighting, sätt att spela. På hans sätt att vara kan han ta ett steg tillbaka och låta andra spelare runt omkring lysa också, säger hon.

”Inte lyst på samma sätt”

Nannskog väljer istället Victor Nilsson Lindelöf som en nyckelspelare som måste kliva fram. Han poängterar att det finns så mycket mer att hämta i mittbacken.

– Jag tycker inte att han visat det sedan han gick till Manchester United, att han lyst på samma sätt som tidigare. Jag skulle gärna vilja se att han kliver framåt med bollen med den självklarhet han hade tidigare, med det vändningsspelet då han bara tryckte iväg krossbollar på ett naturligt sätt, säger Nannskog.

Han fortsätter:

– Han har koncentrerat sig mer på det defensiva jobbet men jag vill också se det offensiva och speciellt nu mot Sydkorea när vi verkligen måste gå för tre poäng. Jag sätter en liten lampa i morgon på den gode Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet