Marcus Berg brände ett jätteläge. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Bergs miss: ”Jag var förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Första halvlek mellan Sverige och Sydkorea blev mållös. Men SVT:s experter är eniga – Berg skulle ha gjort mål vid jätteläget i minut 20.

– Man får inte så många sådana här lägen, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Det står 0-0 efter första halvlek mellan Sverige och Sydkorea. Sverige hade däremot flera målchanser i matchen där särskilt en sticker ut – i minut 20 fick Berg en jättechans. Men bollen gick rakt på Sydkoreas målvakt och måljublet uteblev.

I SVT:s VM-studio skrek Daniel Nannskog högt.

– Jag var förbannad, jag var verkligen förbannad. Man får inte så många sådana här lägen i en VM-match. Det här är bra agerat av Ola Toivonen som sätter en bredsida, sedan lite oturligt att den hamnar på Bergs vänsterfot istället för högerfot, säger han och fortsätter:

– Även om det är vänsterfoten ska den tillbaka dit där målvakten kommer ifrån. Istället slår han den rakt fram och Jo räddar den. Här måste det vara mål Berg.

”Kunnat kräva mer”

Johanna Frändén är också kritisk mot Bergs avslutning.

– Det finns en del chanser, men visst hade man kunnat kräva lite mer av Marcus Berg där, säger SVT:s expert Johanna Frändén.

Ett mål hade självklart förändrat matchbilden.

– Hade vi fått in den från början, självförtroendet, flytet. Nu står det fortfarande 0-0, säger Jonas Eriksson.

Berg efter matchen

Efter matchen berättade Marcus Berg själv om missen.

– I nio fall av tio gör jag mål, men det ville sig inte och så är det i fotboll. Ibland gör du mål med ryggen mot mål, ibland missar du helt öppna lägen. Det är så det är. Jag får släppa det och fokusera på nästa, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.