SVT Sports expert Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog om guldstriden: ”Ett fruktansvärt drama”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby besegrade Djurgården i derbyt och Malmös FF besegrade IFK Göteborg i tätstriden i Allsvenskan.

Och SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog hyllade Hammarbys högerback Simon Sandberg – och ”svinet” Nikola Djurdjic efteråt.

Derbyt i Stockholm blev dramatiskt. Hammarby gjorde två snabba mål i andra halvlek, men fick en spelare utvisad och serieledande Djurgården var på väg att utjämna. Men Hammarby vann med 2–1 och knappar in på serietoppen.

– Det var Hammarbys spets som låg bakom segern, samt lite galenskap. Spelare som Nikola Djurdjic är ovärderliga i derbyn och nervösa matcher. Han är ”svinet” som Djurgården saknar, en spelare som är upp i ansiktet på motståndarna och som får med sig med spelarna, sa Daniel Nannskog i Sportspegeln.

I en djupare analys av varför Djurgården tappade tar Nannskog upp dålig markering, samt att spelare som Simon Sandberg, Hammarbys högerback, fick tillfälle att göra två fina målpassningar.

– Sandberg har varit lysande i Bajen i höst och är snart mogen för större uppgifter.

Malmös FF vann med 1–0 mot IFK Göteborg och gick upp på samma poäng som Djurgården i täten. Därmed är fyra lag inblandade i toppstriden, MFF, Djurgården, Hammarby och AIK. Tre poäng skiljer med tre omgångar kvar.

– Jag måste stå kvar vid mitt tips. Malmö vinner, de har ett bra lag och är vana vid toppstrider.

– Men det är ett fruktansvärt drama. Jag kan inte komma på något värre än det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.