Foto: BILDBYRÅN

Nannskog: ”Det blir en helt annan match i Istanbul”

Uppdaterad
Publicerad

Lovorden efter jätteskrällen mot storlaget Galatasaray regnar över Östersund. SVT:s expert Daniel Nannskog stämmer in i kören, men vill ändå lyfta ett varningens finger inför returen.

– Det är otroligt starkt, men man ska vänta att slå sig på bröstet tills nästa match är spelad, säger han.

Östersund spelade under torsdagen sin första match i internationella sammanhang i och med att Galatasaray gästade på hemmaplan i Europa League-kvalet.

Många trodde på turkisk seger, men det skulle bli jämtländskt segerjubel efter att Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt gjorde varsitt mål.

– Det är jätteimponerande såklart. Sättet man trycker på och spelar Galatasaray låga, med sitt eget spel och att man inte ändrar om massa bara för att ett storlag kommer. Det är otroligt starkt att man vinner med 2-0, säger Daniel Nannskog.

Passningsskickligt lag

Han pekar särskilt ut Östersunds bollkontroll och passningsspel som nycklarna till segern. Och lite jävlar anamma.

– Det är inte bara att de är bra på att hålla i bollen, utan de vågar komma till olika lägen också, säger han.

Tror du att Galatasaray underskattade Östersund?

– Ja, det har garanterat spelat in lite. De kanske inte var riktigt förberedda. Sedan vet man inte hur allvarligt Galatasaray tar på Europa League-spelet. Men jag tycker inte att det ska förringa Östersunds insats.

Ny match nästa vecka

Returen spelas i Istanbul om en vecka, torsdagen den 20 juli. Och Nannskog menar att det bara är halvtid.

– Det är inte klart förrän de är klart. Det är lätt att man glömmer det. Men det är självklart en stor bedrift att man lyckades i första matchen. Man får dock vänta med att fira och slå sig på bröstet tills nästa match är spelad, säger han.

Vad tror du om nästa match?

– Det blir tufft såklart att komma ner. Med den supporten Galatasaray har på den arenan, jag har själv varit där. Jag vet inte hur mycket folk som kommer till en kvalmatch i Europa League, men ÖFK kan oavsett förvänta sig ett ruggigt tryck där nere.

Vad krävs av ÖFK?

– Jag tror fortfarande att man måste våga hålla i bollen och spela sitt eget spel. Galatasaray kommer att vara mer aggressiva på hemmaplan och ha mer boll än man hade nu, säger han och fortsätter:

– Men måste vara beredd på en helt annan fight i Istanbul, utan att skita ner sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.