Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Tror han har fått garantier om en satsning”

Uppdaterad
Publicerad

Zinedine Zidane återvänder till Real Madrids tränarbänk.

Och SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att det är ett logiskt val.

– Det är ingen skräll, säger han.

Real Madrid byter tränare för andra gången den här säsongen. Efter Julen Lopetegui och Santiago Solari meddelade klubben i dag att den nygamle tränaren Zinedine Zidane är klar för klubben. För SVT Sports expert Daniel Nannskog kom beskedet inte som någon överraskning.

– Med tanke på hur laget har sett ut i Champions League och i ligan var det ingen skräll. Han har haft dem tidigare, så det låg i korten.

Zidane sade upp sig i somras efter att ha tagit klubben till historiska tre Champions League-titlar i rad, samt spanska ligan 2016/2017.

– Med lite distans till det kände han nog att det var läge att komma tillbaka.

Vad säger det här om Real Madrids långsiktighet, att de är inne på sin tredje tränare för säsongen?

– Man kan inte ha någon långsiktighet i en klubb som Real. Med de spelare de har krävs det resultat. De har misslyckats kopiöst och underpresterat i både ligan och Champions League.

– Jag tycker att det går att jämföra med Manchester United, där de har saknat spelglädje, men ser mycket lyckligare ut sedan de bytte tränare.

”Garantier om en satsning”

Förutom Zidane lämnade även storstjärnan Cristiano Ronaldo Real Madrid i somras. Och ärkerivalen Barcelona är tolv poäng före Real Madrid.

– Det blir lätt att jämföra med Barcelona som har värvat klasspelare som Coutinho, Dembélé och Frenkie De Jong som kommer in i sommar, medan Real bara tog in Courtois i målet. Med Zidane kan Real Madrid attrahera de allra bästa spelarna igen.

– De behöver framförallt kolla på forwards, Mbappé eller Neymar hade varit perfekt. De behöver en riktigt stjärna och de är i en fin ålder för att prestera. Även Eden Hazard borde vara aktuell. Jag tror att han har fått garantier om att det ska satsas på att värva någon stjärna, annars hade han inte skrivit på.

Vad kan Zidane bidra med i övrigt?

– Just att få truppen att hitta den där glädjen i spelet igen. Jag tycker det syns att spelarna inte har varit glada därute.

Har han något att förlora?

– Jag tycker inte det. Han kommer till en klubb som underpresterar och har nog fått garantier om värvningar. Annars hade han inte skrivit på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.