Daniel Nannskog rankar de bästa värvningarna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nannskogs lista: Här är de 5 bästa värvningarna

Uppdaterad
Publicerad

AIK behöver verkligen förstärkning. Och det har man nu lyckats få. Det tycker Daniel Nannskog, som utnämner klubben till vinnare vad gäller värvningar under transferfönstret.

– Man har plockat in bra rutinerade spelare som direkt från start kommer tillföra mycket, säger Nannskog om AIK:s värvningar av Sotirios Papagiannopoulos, Filip Rogic, Bojan Radulovic och Mikael Lustig

Nannskogs fem bästa värvningar under fönstret:

Papagiannopoulos – bästa värvningen? Foto: Bildbyrån

1. Sotirios Papagiannopoulos, AIK

– Han är för mig den bästa värvningen i sommar. Med tanke på att Karol Mets och Per Karlsson inte varit på den nivån de kan och bör vara, så är ”Sotte” en klockren värvning. Lugn och fin härförare, bra i offensiven, väldigt stark i defensiven. Ett bra vapen på fasta situationer och kommer sprida ett stort lugn för AIK. Det skadar ju inte heller att han är en Solnagrabb.

Wernbloom ska sprida glädje i IFK Foto: Bildbyrån

2. Pontus Wernbloom, IFK Göteborg

– Precis vad man behöver få in i Göteborg. Galenskapen, bufflandet och fysik, något som saknats i Göteborg. Han kan sitt Göteborg innan och vet vilken kravställning som finns på klubben. Man såg redan i första matchen att han inte lägger fingrarna emellan i någon situation. Han ställer enorma krav på sina medspelare. Perfekt för Göteborg.

Pontus Dahlberg nu i Häcken Foto: Bildbyrån

3. Pontus Dahlberg, Häcken

– En väldigt bra värvning. Det var nödvändigt då Abrahamsson blev skadad. Om man vill vara med i toppen behöver man en målvakt av Dahlbergs klass. Han visade det i första matchen mot IFK Norrköping.

Lustig byter till svartgul tröja Foto: Bildbyrån

4. Mikael Lustig, AIK

– Man får in en ordinarie landslagsspelare och enormt mycket vinnarmentalitet. En spelare som kan spela både wingback och mittback.

Magnus Eriksson nu Djurgårdare Foto: Bildbyrån

5.  Magnus Eriksson, Djurgården

– Värvningen är klockren. Man behöver en matchvinare. Med vänsterfoten kommer han göra en hel del mål och sätta upp sina lagkamrater med assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.