Daniel Nannskog är inte förvånad över avhoppen. Foto: Bildbyrån

Nannskog om beslutet: ”Härligt”

Uppdaterad
Publicerad

Super League läggs ner efter att flera klubbar hoppat av.

Det välkomnas av SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Härligt, säger Nannskog.

I natt kom först beskedet att alla sex Premier League-klubbar som var tilltänkta att spela i Super League drar sig ur.

Manchester City var först med att bekräfta att man hoppar av det nystartade projektet och sedan hakade Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham på.

Super League

”Inte förvånande”

I dag blev Juventus det sjunde laget att dra sig ur. Kort senare meddelade Inter, Milan och Atlético Madrid att de gör detsamma.

– Jag är absolut inte förvånad. Det har varit ett våldsamt tryck mot de här klubbarna som gått ihop från egentligen hela fotbollsfamiljen. Man väntade egentligen bara på att lagen skulle droppa av ett efter ett, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

I samband med Juventus avhopp kom beskedet att hela Super League läggs ner.

– Det känns någonstans skönt att grundpelaren i fotboll har segrat. Fansen har fått säga sitt och de går vinnande ur det här känns jäkligt skön, säger Nannskog.

– Det är härligt att ligan läggs ner.

Ett sätt att pressa Uefa

Han tror att Super League varit ett sätt att pressa det europeiska fotbollsförbundet Uefa.

– Det känns som att man inte är nöjd med den ekonomiska fördelningen i Champions League, att man inte få ta större del av kakan. Redan från början när jag hörde om Super League så trodde jag inte att ligan skulle bli av utan såg det mer som ett hot, säger han.

Tror du att vi får se några liknande försök de kommande åren?

– Nej, det tror jag inte. Fotbollen bygger ju på att mindre lag ska ha chansen att möta de stora lagen. Det var det som drev mig när jag spelade, det som kittlade. Och det är den fotbollen man lärt sig att älska.

KLIPP: Juventus ordförande: ”Projektet finns inte längre”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet