Nannskog: ”Trodde det skulle finnas bättre verktyg”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige räddade en poäng hemma mot Norge i en match där många hade hoppats på tre.

För första gången i det här kvalet petades Marcus Berg från startelvan till förmån för en ny anfallsduo, Robin Quaison och Alexander Isak. En duo som Daniel Nannskog hade hoppats mer på.

– Man var otroligt nyfiken på det samarbetet men det var inte där, säger SVT Sports expert.

Marcus Berg har haft svårt med målskyttet under den senaste tiden och har inte hittat nätet ännu i EM-kvalet och hemma mot Norge fick han stå åt sidan. Trots det blev det inga mål från den nya anfallsduon.

– Man var otroligt nyfiken på just det samarbetet och det var inte där riktigt. Jag tycker Isak var det som stack ut ordentligt i första halvleken och hade några fina saker som han gjorde. Quasion förväntade jag mig mer av, han kom aldrig riktigt in i matchen. Jag hade hoppats lite bättre på samarbetet även om Isak lyser stundtals. Men det finns mer att hämta ur de gossarna.

EM-kval fotboll

Sverige fick med sig en poäng från Friends Arena men Nannskog är besviken över att det inte blev tre poäng.

– Nja, det var inte riktigt vad jag hoppats på. Jag visste nog att Lagerbäcks Norge skulle ligga kompakt och göra det svårt. Men jag trodde ändå att det skulle finnas bättre verktyg för att såga sig igenom med lite kombinationsspel än vad det fanns. Ett stort nja på den här matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet