Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gyökeres pikar SVT-experten Daniel Nannskog: ”Inte han som bestämmer”. Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog vill se Gyökeres i startelvan

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Gyökeres gjorde mål mot Azerbajdzjan och har en stark säsong i Coventry bakom sig.

Nu villl SVT-experten Daniel Nannskog se honom i startelvan – men anfallaren håller en låg profil.

– Alltid kul att starta, men Nannskog bestämmer inte, säger Gyökeres till SVT Sport.

Vem ska starta på topp bredvid Alexander Isak när Sverige möter Österrike i EM-kvalet – Dejan Kulusevski eller Viktor Gyökeres?

SVT-experten Daniel Nannskog vill se den sistnämnde.

Herrlandslaget i fotboll

–Jag gillar Gyökeres och hur han sätter förstapressen. Han är bra i detdefensiva jobbet, sen är det en bra målskytt också. Han gjorde det bramot Azerbajdzjan och han gör det bra i Coventry.

– Det är en spelare som jag vill se påplanen. Sen om det innebär att Kulusevski bänkas, det kanske får vara så? Jag tror att manbehöver vara lite mer defensiv mot Österrike än vad man var mot Azerbajdzjan, säger Nannskog.

Gyökeres själv håller en lite lägre profil.

– Skönt att man gjorde det bra senast men nu är det en ny samling med nya matcher.Man kan inte luta sig tillbaka på det för mycket, man får visa framfötterna och hoppas på att få chansen, säger 25-åringen till SVT Sport.

Nannskog tycker att du ska in i elvan mot Österrike, vad säger du?

– Alltidkul att starta, men Nannskog bestämmer inte. Det kändes bra i denmatchen, men det är fortfarande upp till Janne (Andersson) att ta ut elvan ochjag har inte fått den än. Vi får se vad han gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet