Foto: Bildbyrån

Nästan 20 procent av MLS-spelarna har fått covid-19

Uppdaterad
Publicerad

MLS-säsongen är snart över.

En minst sagt utmanande säsong för ligan.

Närmare 20 procent av spelarna har drabbats av covid-19.

– Oroande, säger ligabossen Don Garber.

På söndag spelas årets final i MLS, då Columbus Crew ställs mot Gustav Svenssons Seattle Sounders.

Ligan har, som så många andra, påverkats av coronapandemin. Men till skillnad från exempelvis allsvenskan, där de smittade spelarna var väldigt få, så har MLS haft en hel del fall, avslöjade spelarfackets vd Bob Foose på en presskonferens under torsdagen.

Corona och idrott

–  Det har utan tvekan varit den svåraste säsongen i MLS-historien, sade han enligt ESPN, och berättade senare hur vanligt förekommande positiva test varit:

– Nästan 20 procent av spelarna i ligan har, vid ett eller annat tillfälle, varit smittade av viruset. Det har gjort att de som blivit smittade och de som inte varit smittade har blivit farliga både för sina partners, sina familjer och sina vänner bara utföra sitt arbete.

”Skulle påverka oss”

Ligans chef Don Garber medger att det har varit en utmanande säsong.

– Pandemins påverkan är förmodligen större än vad vi hade förväntat oss. Det är oroande för oss, Men våra ägare har förstått att det skulle påverka oss ända från början. Vi är oroade över hur det kommer att bli 2021 och tittar på hur vi ska klara oss igenom det. Men jag hoppas att 2021 blir något bättre än 2020, för jag tror inte att vår affärsverksamhet skulle klara samma påverkan som vi har fått under 2020, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet