Nederländerna till semifinal efter sent ryck

Nederländerna är vidare till semifinal efter att ha besegrat Italien med 2-0. Men det tog ett tag innan Nederländerna fick hål på Italien. Nederländerna dominerade spelet, men det dröjde ända tills den 70:e minuten innan 1-0 kom när Vivianne MIedema nickade in ett förlösande mål.

Nederländerna vann EM 2017, och var favorittippade i kvartsfinalen mot överraskningslaget Italien. Men trots ett stort spelövertag så lyckades de inte få in bollen i mål, och gick till pausvila med 0-0 i ett 35-grader varmt Valenciennes.

0-0 var inget som Nederländerna var nöjda med, och det syntes direkt i andra halvlek. Nederländerna dominerade den andra halvleken totalt, och det kändes som ett mål hängde i luften. Och till slut kom det förlösande målet. Vivianne Miedema nickade i 70:e minuten in en frispark från distans av Sherida Spitse, och en stor tyngd släppte från lagets axlar.

Utökade ledningen med ännu en nick

Tio minuter senare, ännu en frispart från distans, och ännu ett mål. Den här gången var det Stefanie van der Gragt som nickade in Sherida Spitses frispark, och Nederländerna kopplade ett järngrepp om segern.

Italien försökte sedan att pressa på, men Nederländerna lyckades parkera bussen på ett bra sätt och vann med 2-0. I semifinalen så väntar vinnaren av Sverige och Tyskland.

Segern innebar förutom en plats i semifinalen att Nederländerna även kvalade in till OS 2020 i Tokyo.