Neymar. Foto: Bildbyrån

Neymar en av tre PSG-spelare med corona

Uppdaterad
Publicerad

Franska Paris Saint-Germain meddelar att klubben har tre positiva coronatest i spelartruppen.

Detta bara åtta dagar efter att laget spelat Champions League-final mot Bayern München (0–1-förlust). PSG meddelade redan i måndags att två spelare i truppen hade uppvisat coronasymptom.

”Alla spelare och ledare kommer att fortsätta testas under de kommande dagarna”, säger PSG i ett pressmeddelande.

Den franska ligans smittskyddsprotokoll slår fast att en klubb inte får genomföra träningar om laget har mer än fyra spelare som testat positivt för coronaviruset. Vilka spelare det handlar om är inte officiellt, men enligt franska L'Equipe är handlar det om argentinarna Angel Di Maria och Leandro Paredes, som båda semestrade på Ibiza efter CL-finalen, och brasilianska stjärnan Neymar. Den franska ligan startade redan i slutet av augusti, men på grund av PSG:s finalspel i Champions League inleder laget sitt ligaspel först den 10 september.

I PSG:s trupp finns två franska landslagsspelare, bland dem anfallsstjärnan Kylian Mbappé, som är uttagna till Nations League-matchen mot Sverige på lördag.

ARKIV: Svenske landslagsspelaren vill inte byta liv med Neymar (19 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.