Dejan Kulusevski inför Nations League Foto: Bildbyrån

Dejan Kulusevski: ”Nu kanske svenska folket ser mig”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski har gjort succé i Serie A den föregående säsongen.

Nu väntar Nations League med det svenska landslaget – ett tillfälle att visa upp sig för det svenska folket.

– Alla kollar inte på Serie A, så alla har nog inte sett mig spela, säger han.

Efter en fin säsong i Parma är Dejan Kulusevski på plats i Sverige för att spela Nations League med Sverige. För honom blir det ett tillfälle att visa upp sig för den breda massan.

– Alla kollar inte på Serie A, så alla har nog inte sett mig spela. Nu kanske svenska folket ser mig och vad jag är bra på, säger han på landslagets presskonferens.

Herrlandslaget i fotboll

Till nästa säsong ska han tillbaka till klubben som äger honom – Juventus. Där han ska ta en plats i ett lag bestående av stjärnor så som Cristiano Ronaldo och nyförvärvet Luis Suarez.

– Det har varit väldigt mycket nytt, mycket att bearbeta. Allt som kommer, kommer inte av en anledning, jag har jobbat hårt och förtjänar allt, säger han.

”Helt omöjligt att veta”

Albin Ekdal har hyllat honom under landslagssamlingen som en framtida världsstjärna, något han själv inte vill sia om.

– Helt omöjligt att veta, det är viktigt att leva för dagen och inte tänka på det. Jag är den som först glömmer att jag är ung. För jag vill hela tiden vinna och bli bäst, ibland behöver man ta det lugnt man kan inte alltid vara bäst.

KLIPP: Dejan Kulusevski om första mötet med Cristiano Ronaldo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet