Neymar kunde bara le åt tre ramträffar på fem minuter i första halvlek. Foto: TT

Neymar hade tre ramträffar när Paris SG förlorade sig vidare

Neymar hade tre ramträffar inom fem minuter i den första halvleken men slapp gräma sig.

Fjolårsfinalisten Paris SG förlorade med 0-1 mot regerande mästaren Bayern München i kvarten men gick ändå till semifinal.

– Vi kämpade som ett bra lag ska göra, vi slog ut mästarlaget. Vi är ett väldigt tävlingsinriktat lag som spelar för varandra, säger Neymar via tolk till RMC enligt AP. Brasilianaren valdes till Matchens lirare.

Det gav 3-3 totalt och lagets 3-2-vinst borta lade grunden. Det var högdramatiskt ända in på den fyra minuter långa tilläggstiden i Paris innan hemmaspelarna kunde brösthoppa mot varandra och fira segern. Till slut kunde Neymar spricka upp i ett stort leende.

Inom fem minuter i slutet av första halvlek var det Neymar show. Han prickade stolpen två gånger och ribban en. På den avslutande stolpträffen kontrade Bayern in 1-0. Bollen gick efter målvaktsretur från Keylor Navas fram till ex-PSG-spelaren Eric Maxim Choupo-Moting som kraftfullt nickade den och PSG-backen Presnel Kimpembe i mål. Hur orättvist som helst och spänningen ökade på Parc des Princes.

Offside

Då stod det 3-3 totalt och Bayern var ett mål från att gå vidare.

En kvart från slutet trodde Kylian Mbappé att han gett Paris SG 1-1, vilket då hade tvingat Bayern att göra två mål för att gå vidare, men en offside nära mittplan gjorde att målet underkändes. Han sprang nästan en halv planhalva och dunkade upp bollen i nättaket – till ingen nytta.

Bayern hade ett stort tryck på slutet men PSG hade de största chanserna i luckorna som uppstod.

Chelsea vidare

I den andra kvartsfinalen höll Chelsea undan mot Porto.

Båda matcherna avgjordes i Sevilla på grund av covid-19-restriktioner. Chelsea hade 2-0 med sig från det första mötet och tog sig vidare, trots 0-1 i returen.

KLIPP: Seger avgjorde för Sverige mot Polen