Neymar på dagens presskonferens i Paris. Foto: TT Nyhetsbild

Neymar: ”Jag följde mitt hjärta”

Uppdaterad
Publicerad

Neymars övergång från Barcelona till PSG är världens dyraste på över 2 miljarder kronor. I dag presenteras han i klubben.

– Det var ett av de svåraste besluten jag tagit att lämna Barcelona men jag följde mitt hjärta och valde PSG, säger Neymar på en presskonferens.

25-åringen avslöjade i går kväll på Instagram att han skev på femårskontraktet med den franska storklubben.

– Jag är inte ledsen att lämna Barcelona, tvärtom jag är glad för jag har vunnit några titlar och känner att min tid där var klar. Jag ville ha en större utmaning.

– Jag ser fram emot att börja träna med mina nya lagkamrater och att tillsammans försöka uppnå de mål klubben har satt upp. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa klubben att vinna titlar, det är därför jag är här.

”Aldrig varit motiverad av pengar”

Att Neymar skulle valt PSG för pengarnas skull stämmer inte enligt honom själv.

– Jag har aldrig varit motiverad av pengar, jag vill vara bara lycklig med min familj, om jag skulle vara motiverad av pengar skulle jag spela i ett annat land.

”Drömt om att Neymar skulle spela för PSG”

PSG:s president Nasser Al-Khelaifi  är stolt att Neymar har valt att komma till klubben.

Våra fans har alltid drömt om att Neymar skulle spela för PSG och nu är han här. Neymar har skrivit på för oss för att vi ska vinna de troféer vi siktar på.

Det har varit många turer kring Neymars utköpsklausul som La liga så sent som i går uppgav att de inte skulle acceptera.

– Vi betalade utköpsklausulen, vilket är helt enligt reglerna, säger han.

Efter presskonferensen blev det så dags för den obligatorisk poseringen med PSG-tröjan. Neymar höll upp hans nya nummer 10 tillsammans med Nasser Al-Khelaifi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.