Nilla Fischer nobbar sommarens EM. Foto: Bildbyrån

Nilla Fischers besked: Ingen satsning mot EM

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer kommer inte att vara med i sommarens EM-turnering.

Det meddelar försvarsstjärnan via Instagram.

”Vårt livspussel gör att det fram tills efter sommaren blir en full satsning på Linköping”, skriver 37-åringen.

I ett inlägg på Instagram skriver den meriterade landslagsveteranen såhär:

”Jag har i dag meddelat landslaget att jag har tagit beslutet att inte göra en satsning mot EM. Vårt livspussel gör att det fram tills efter sommaren blir en full satsning på Linköping”.

Damlandslaget i fotboll

Hon stänger däremot inte dörren för landslaget på längre sikt.

”Sedan får vi se hur livet ser ut efter sommaren och jag kommer fortsätta ha en dialog med Peter och landslaget framöver”.

Nilla Fischer har gjort 189 A-landskamper för Sverige och har bland annat två VM-brons (2011 och 2019) samt ett OS-silver (2016) på meritlistan. Förra året tackade hon nej till OS i Tokyo av familjeskäl.

Den uppskjutna EM-turneringen spelas 6-31 juli i sommar.

Senare i dag presenterar förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till de kommande VM-kvalmatcherna borta mot Georgien 7 april och hemma mot Irland 12 april.

– Jag har stor respekt för hennes beslut. Jag pratade med henne senast i går. Det är så ibland i livet att man inte kan vara överallt. Det som är positivt är att det finns möjlighet senare, men vi får se var vi är då någonstans, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet