Nilla Fischer: ”Vi drömmer om guld”

Uppdaterad
Publicerad
Nilla Fischer är en av nyckelspelarna som kan avgöra hur det går för Sverige i sommarens VM. Själv har hon målsättningen klar för sig.
– Vi drömmer om guld och det finns möjligheter om guld men då måste allt funka, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

VM-truppen till Frankrike togs ut i går. En av de bärande spelarna i Frankrike är Nilla Fischer. Och den rutinerade mittbacken har målsättningen klar.

–  Vi måste vara i form. Men om vi är det, gå vidare från gruppen ska vi göra. Sedan beroende på placeringen så får man se på motståndet i senare delar, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

– Men vi drömmer om guld och det finns möjligheter om guld men då måste allt funka.

Vilken är den tuffaste motståndaren?

– Tyskland.

Fischer har precis vänt hem till Sverige och Linköping efter att ha spelat de senaste sex säsongerna i tyska Wolfsburg. Och hon är väldigt sugen på att spela och få allsvenskan att lyfta till tidigare höjder.

– Den största skillnaden är att den kvalitet som finns i Tyskland är få förunnad. Jag gissar på att snittåldern är mindre i Linköping.

– Jag ser extremt mycket framemot att komma hem. Allsvenskan är bra. Den har varit bättre internationellt, och det är dit vi ska igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer