Nilla Fischer är tillbaka i allsvenskan Foto: TT Nyhetsbyrån

Nilla Fischers återkomst till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer är tillbaka i allsvenskan efter många framgångsrika år i Europa och här senast ett bronsäventyr i Frankrike. Idag åker Fischers nygamla klubb Linköping till Eskilstuna med chansen att gå upp på samma poäng som ligatvåan Rosengård.

– Jag ser verkligen fram emot att komma in och förhoppningsvis hjälpa laget att vinna ikväll, säger Fischer till SVT Sport.

Nilla Fischer har tillbringat de senaste sex åren i tyska storklubben Wolfsburg. En sejour som mynnat ut i en Champions League-titel och tre ligatitlar. Fischer kommer senaste från ett bronsäventyr i Frankrike med svenska landslaget. Mittbacken stod för en lysande VM-turnering. Ögonblicket som kanske dröjer sig kvar mest på näthinnan var kanske Fischers nickrensning på mållinjen i bronsmatchen mot England.

Gör allsvensk comeback

Nu är Nilla Fischer tillbaka på svensk mark och har tillbringat de senaste veckorna i Linköping för att förbereda sig inför den damallsvenska omstarten. Idag åker Linköping till Södermanland för att möta niondeplacerade Eskilstuna. Vinner man idag går man upp på samma poäng som ligatvåan Rosengård, tre poäng bakom ledarna Kopparberg/Göteborg.

– Vi har bra chanser att vinna titeln, det har vi. Det är floskler men det handlar så mycket om att verkligen kunna prestera när det gäller. Oavsett hur träningarna ser ut så är det matcherna som gäller och även ha det där lilla flytet att vinna även om vi inte spelar på topp, säger Fischer till SVT Sport.

Trots lite tid tillsammans med Linköping innan omstarten så har Fischer kommit in i laget bra.

– Det borde du fråga dem andra i laget om men det känns bra hittills. Jag känner ju några spelare sen innan och det verkar vara en bra grupp. Alla har varit trevliga och snälla.

Tillbaka efter sex år

Nilla Fischer har fem framgångsrika år bakom sig i Wolfsburg, under hennes första säsong vann hon både ligan och Champions League med klubben.  Och efter sex år i en europeisk toppklubb är Fischer van vid en annan organisatorisk nivå än i allsvenskan.

–  Idag åker vi till bortamatchen samma dag som vi spelar, det händer aldrig i Wolfburg, vare sig det är cupen, ligan eller Europaspel. Men det är ju såklart helt andra ekonomiska förutsättningar där. Det är jag ovan vid och något som jag måste vänja mig vid.

Ikväll åker Linköping och Nilla Fischer till Esklistuna för att spela åttonde omgångens sista match. En tuff match enligt Fischer.

– Jag ser verkligen fram emot att komma in och förhoppningsvis hjälpa laget att vinna ikväll. Det är tuff match Eskilstuna är ett bra lag, målsättningen är alltid att vinna men vi får se hur det går ikväll.

I klippen nedan kan du se Fischers räddning som gav VM-brons och stjärnans ord om situationen.

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

2 - 0

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 2379
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.