Krysstrenden håller i sig efter friande straffsituationen

Norrköping tog emot Elfsborg med fyra raka segrar på förhand. Efter slutsignalen hade Elfsborg fyra raka oavgjorda.

Serieledarna Peking var på förhand storfavoriter mot sjundeplacerade Elfsborg som kom till matchen med flera avbräck och tre raka kryss. Redan i inledningsminuterna fick Nyman en servering av säsongssuccén Haksabanovic men missade ensam mot målvakten.

Istället skulle det bli Johan Larsson som trots solen i ögonen gav gästerna ledningen på Östgötaporten i 34:e minuten.

– Jag var lite sur på min egen insats, hade extremt svårt med solen i första. Jag tycker vi kunde gjort nåt mer mål, sa den 30-årige Elfsborg-backen till Dplay i pausvilan.

Jätteräddning av Elfsborgs målvakt

Och mer skulle det komma från Elfsborg i chansväg. Redan i början av andra halvlek fick Pär Frick ett jätteläge på nick. Samtidigt närmade sig Östgötarna och Sead Haksabanovic fortsatte att spela fram sina kamrater i Norrköping.

Med cirka tio minuter kvar hade Elfsborg-målvakten en jätteräddning när Peking fortsatte kämpa för att undvika säsongens första förlust.

När klockan närmade sig 80:e minuten uppstod dramatik då huvuddomaren bestämde sig för att blåsa straff för Elfsborg efter en tröjdragning, men då valde linjedomaren att fria. Ställningen var därmed fortfarande 1-0 till boråsarna.

”Borde ha vunnit”

På tilläggstid lyckades ändå Norrköping undvika säsongens första förlust med Lauritsens 1-1-mål.

Men han var inte nöjd för det.

– Jag är besviken. Vi borde ha vunnit, säger han till Dplay efter matchen.

Trots att Norrköpings segersvit fick sig avbrott så leder de nu fortfarande tabellen inför nästa matchen på måndag.

ARKIV: Fjärde raka för Norrköping (27 juni 2020):