Norsk drömstart i VM – körde över Nigeria. Foto: Bildbyrån

Norsk drömstart i VM – körde över Nigeria

Norge, med tränare Martin Sjögren, har fått en kanonstart på VM.

Laget gjorde processen kort med Thomas Dennerbys Nigeria. Redan efter 36 minuter hade norskorna gjort 3-0, varav en bomb i nättaket av Rosengårds stjärna Lisa-Marie Utland. 3-0 stod sig matchen ut.

Norge, med tränare Martin Sjögren, gjorde som Frankrike. En briljant första halvlek där det stod 3-0 redan efter 36 minuter mot Nigeria.

Tre drömminuter satte punkt för tillställningen. I den första gjorde Rosengårds anfallsstjärna Lisa-Marie Utland som hon brukar göra i damallsvenskan – just det, mål.

Hon frispelades av 1-0-skytten Guro Reiten och bombade in 2-0.

Bars ut på bar

Bara tre minuter senare stod Osinachi Ohale i Nigeria för ett dråpligt självmål och det var tack och god natt för Thomas Dennerbys Nigeria.

I Nigeria tvingades Faith Ikidi utgå på bår efter att ha kolliderat med målvakten Tochukwu Oluehi.

I nästa match ställs Norge mot Frankrike.