Norska fotbollsförbundet vill lösa konflikten med Ada Hegerberg Foto: Bildbyrån.

Norska förbundet vill lösa konflikten med Hegerberg

Publicerad

Norskan Ada Hegerberg, nominerad till världens bästa fotbollsspelare, har fortsatt nobba landslaget. Anledningen – en konflikt med landslagsledningen. Nu vill det norska fotbollsförbundet hitta en lösning till konflikten.
– Det är självklart ett mål att ha en god dialog med Ada Hegerberg, säger den nytillträdde sportchefen Lise Klaveness till NRK.

Ada Hegergberg har bojkottat spel i det norska landslaget sedan sommaren 2017. I ett exklusivt möte med SVT Sport berättade norskan om situationen. Det blev en stort uppslagen nyhet i Norge.

Nu vill det norska fotbollsförbundet få till en dialog med världsstjärnan. Den nytillträdde sportchefen Lise Klaveness har ett tydligt budskap.

– Jag ska leda en elitsektion och hon är den främsta professionella spelaren vi har i Norge. Självklart är målet att ha en bra dialog med Ada Hegerberg, oavsett VM nästa år, säger Klaveness till NRK.

Klaveness säger att hon inte känner till alla detaljerna kring turerna med Hegerberg och det norska landslaget. Men påpekar att det är viktigt att hon får talas vid med den svenske förbundskaptenen Martin Sjögren.

– Sjögren har all rätt att ta ut sitt lag, men jag måste förstå konflikten, och göra mina och förbundets värderingar baserat på informationen, säger Klaveness.

Se SVT:s reportage om Ada Hegerberg i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer