Den svenska EM-basen flyttas till Göteborg. Foto: Bildbyrån

Ny EM-bas för Sverige – kommer att vara i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom beskedet från Uefa att det svenska herrlandslagets matcher i EM flyttas.

Matcherna flyttades från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg.

I dag kom beskedet att EM-basen kommer att vara på hemmaplan.

Den tidigare basen var planerad att vara i Dublin. Efter att matcherna flyttades meddelade i dag det Svenska Fotbollsförbundet att man istället kommer att hålla till i Göteborg.

– Vi är väldigt glada att vi hittat den här lösningen. Närheten till bra träningsplaner och generellt bra omgivningar har varit centralt för oss. Inte minst med tanke på coronarestriktionerna som gäller för laget. Sen känns det så klart extra kul att få ladda upp i Sverige, säger landslagschefen Stefan Pettersson på förbundets hemsida.

Herrlandslaget i fotboll

Herrlandslaget kommer att ladda upp inför matcherna i Göteborg, både inför matchen mot Spanien i Sevilla samt inför matchen mot Slovakien i St Petersburg.

– Bra förberedelser är A och O för oss. Givet de sena besked vi fått från Uefa så tycker jag att vi har hittat en väldigt bra plats att ladda på. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbereda oss, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sverige kommer att anlända till Göteborg den 8 juni.

ARKIV: Sverige besegrar Kosovo med 3-0 (28 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet