Foto: Bildbyrån

Sveriges EM-städer inte klara än: ”Finns osäkerhet”

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att Sveriges fotbollsherrar skulle spela sina EM-matcher i sommar i spanska Bilbao och den irländska huvudstaden Dublin. Men efter dagens Uefa-möte är det fortfarande oklart om matcherna blir där.

– Det blev inget beslut i den frågan, säger Karl-Erik Nilsson, som är vice ordförande i Uefa, till SVT Sport.

I nio städer blir det garanterat EM-spel i sommar, men bland dem finns inte Bilbao och München. Det står klar efter att det europeiska fotbollsförbundet Uefa:s exekutiva kommitté hade möte idag.

– Det är fortfarande tre värdstäder där det finns osäkerhet kring publikfrågan. Det är Bilbao och Dublin, där Sverige ska spela, och så är det München, säger Karl-Erik Nilsson som också är ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Herrlandslaget i fotboll

Nu ska man ha ett nytt möte på fredag där det slutgiltiga beslutet ska fattas. Man jobbar än så länge med flera olika scenarier och det som avgör är bland annat om städerna kan garantera publik och de eventuella konsekvenserna det får för Uefa om man bryter avtalen och inte spelar i länderna som blivit tilldelade matcher.

– Det finns flera alternativ. Antingen går man till en redan utsedd värdstad, eller så går man till en annan stad inom de nationer som redan har fått de här matcherna, eller så spelar man kvar med de publikförutsättningar som respektive värdstad har angivit, säger Nilsson.

Tre frågor: Var ska fotbolls-EM spelas?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet