Antoine Griezmann och Frankrike jublar. Foto: Bildbyrån

Ny fransk vinst efter VM-finalrepris

Uppdaterad
Publicerad

4–2 i VM-finalen 2018 – och 4–2 i en repris i Nations League.

Frankrike har full pott i Sveriges grupp efter en ny triumf mot Kroatien.

Det var dock kroaterna, som saknade tunga stjärnor i form av Ivan Rakitic och Luka Modric, som tog ledningen på Stade de France i Paris.

Dejan Lovren skickade in 1–0 efter 17 minuter, men fransmännen vände.

Antoine Griezmann – straffsumpare i 1–0 segern mot Sverige i lördags – kvitterade för de blåa innan ett självmål av Dominik Livakovic gav hemmalaget ledningen med 2–1.

Josip Brekalo tråcklade in 2–2 för kroaterna i den andra halvleken, men med dryga timmen spelad var ledningen åter i fransmännens ägo. Leipzigs försvarare Dayot Upamecano nickade in 3–2 innan Olivier Giroud fastställde slutresultatet från straffpunkten. Därmed är Frankrike prickfria ledare av grupp 3 i A-divisionen.

Kane brände

Även grupp 2 i A-divisionen var i spel på tisdagskvällen. Danmark fick med nöd och näppe med sig en poäng i matchen mot England efter en dramatisk avslutning.

I 93:e matchminuten hann Englands anfallare Harry Kane före en utrusande Kasper Schmeichel på en höjdboll. Den danske målvakten kom på mellanhand och Kane sköt bollen mot målet, men i sista stund rensade försvararen Mathias Jørgensen på mållinjen och matchen slutade 0–0.

– Det blev ett kommunikationsfel. Man vet att Kane inte försöker spela in ett inlägg där, så jag visste att jag var tvungen att försvara mållinjen och lyckligtvis nådde jag bollen, säger Jørgensen till Kanal 5 enligt Bold.

Misär för Hamrén

I den andra matchen i grupp 2 var det Island som tidigt tog ledningen mot Belgien med ett dråpligt mål, men snabbt sattes på plats av det belgiska stjärngänget. Axel Witsel, Dries Mertens, Jeremy Doku och Michy Batshuayi två gånger om – det var målskyttarna för Belgien i 5–1-vinsten hemma i Bryssel.

Erik Hamrén, förbundskapten för Island, har därmed fått en tuff start på Nations League med noll poäng. Belgien leder gruppen med sex poäng och England är tvåa med fyra poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.