Ny mardröm för Liverpool – March ledde Brighton till storseger

Liverpool åkte på en ny tung förlust när Brighton stod för motståndet.

Solly March regisserade sitt lag till en 3-0-seger.

Det innebär att Brighton går om Liverpool i Premier League-tabellen.

Första halvleken blev mållös i Brighton när Liverpool kom på besök. Det var dock nära att hemmalaget tog ledningen redan efter åtta minuter, när Solly Marchs avslut gick förbi Alisson i mål. Men Trent Alexander-Arnold kastade sig fram och kunde i sista sekund stoppa bollen från att ta sig över mållinjen.

Men efter pausvilan fick March minst sagt revansch på det misslyckade försöket. Han gav sitt Brighton ledningen i början av andra halvlek. Karou Mitoma leverade bollen framför mål och March kunde peta in den från nära håll.

March segerregissör

Det var sedan samma March som såg till att det blev 2-0 på tavlan, med ett vänsteravslut, bara minuter efter hans första mål i matchen. Ett par vassa chanser, och fyra byten, följde för Liverpool utan att få hål på Brighton. I stället gjorde inbytte Danny Welbeck 3-0, framspelad av March.

Brightons vänsterytter låg därmed bakom samtliga tre mål i matchen, som slutade 3-0. Det är Liverpools andra raka förlust, efter 3-1 mot Brentford senast. Resultatet innebär också att Brighton passerar Liverpool i tabellen, till sjunde plats.