Evelina Duljan vid sommarens F19-EM. Foto: Bildbyrån

Ny svenska klar för Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Svenskklubben Juventus får ytterligare en svensk spelare. Den 19-åriga mittfältaren Evelina Duljan har skrivit på ett treårskontrakt med den italienska storklubben.

– Det har varit en dröm sedan jag var liten, säger Duljan till Fotbollskanalen.

Hon har under säsongen spelat i Kristianstad i damallsvenskan (debuterade som 14-åring) och gjorde stor succé vid F19-EM i somras och var eftertraktad av flera storklubbar i Europa, en dragkamp som Juventus vann.

– Juventus sticker ut då de haft koll på henne under en längre period och även scoutat henne noga i mer än ett år, Och även om hon visade på fin form under EM så var det inte avgörande i den här flytten, säger Duljans agent Lisa Ek.

Får lära sig italienska

Sedan tidigare finns tre svenska landslagsspelare i den italienska storklubben, Linda Sembrant, Amanda Nildén och Lina Hurtig. 

– Jag tror att det blir lite närhet och trygghet, jag kan ju inte italienska så det är ganska skönt att ha andra svenskar runt omkring, säger Duljan som ser det första året i Turin som en inskolning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.