Mohamed Salah kan vara spelklar till första VM-matchen. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Nya beskedet om Salah: Kan vara tillbaka till första matchen

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Salah har på kort tid blivit en av fotbollens mest omskrivna spelare, och i Egypten hoppas 98 miljoner på att han ska vara frisk från sin skada i tid till VM. Nu lugnar Egyptens förbundskapten alla oroliga fans och säger att det finns en chans att han är redo redan till den första matchen.

Egyptens förbundskapten Hector Cuper hoppas att Liverpools Mohamed Salah, som skadade axeln i Champions League-finalen mot Real Madrid, ska kunna vara spelklar redan till lagets premiärmatch i VM mot Uruguay.

– Vi har väldigt goda nyheter från vår läkare, vi hoppas att han (Salah reds. anm.) ska vara med oss redan innan Uruguay. Vi är optimister och vi väntar på honom, säger Cuper enligt The Telegraph.

Salah har själv delat med sig av positiva besked från sin rehabilitering. Liverpoolstjärnan delade tidigare i veckan med sig av en bild från gymmet med bildtexten ”Bra känslor” och i en intervju med Bleacher Report säger han att han tror på spel i VM. ”Vi kämpar för att jag ska vara spelklar till den första (matchen reds. anm.), det är en kämpar-mentalitet.”

Men om Salah, som gjort 44 mål i Premier League denna säsong, inte hinner bli frisk från sin axelskada innan VM är Hector Cuper hoppfull att det inte ska påverka laget för mycket.

– Vi hoppas att vi inte ska bli påverkade, vi försöker vara samma lag, vi kan inte vara beroende av en spelare, säger Cuper och fortsätter:

– Han är viktig men om han inte är redo i tid så är vi redo med en annan spelare. Det här är fotboll och saker kan hända med alla spelare. Vi kan komma att behöva byta ut honom, men vi hoppas att det inte ska behövas.

Egypten spelar i grupp A där man möter värdnationen Ryssland, Uruguay och Saudiarabien. En Salah i truppen kan vara avgörande om landet går vidare från gruppspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.