Foto: Bildbyrån

Nyckelspelaren lämnar Chelsea: ”Jag är färdig”

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea ligger på en fjärdeplats i Premier League, som just nu är uppskjutet på grund av coronapandemin.

Om, och när, ligan återupptas i sommar ser man ut att få klara sig utan stjärnan Willian i jakten på en Champios League-plats.

– Mitt kontrakt med Chelsea går ut om några månader. Jag är färdig med Chelsea, säger han till brasilianska Expediente Futebol.

Brassen kom till klubben 2013 och har hunnit vinna två ligatitlar med London-klubben. Men 31-åringen meddelar att hans dagar i klubben är räknade, då hans kontrakt går ut den 30 juni. Anledningen ska vara att klubben inte kan möta Willians krav.

– Chelsea erbjuder mig ett tvåårskontrakt, men jag vill ha ett treårigt. Vi pratar inte längre och det kommer inte bli några ytterligare förhandlingar.

Willians roll i laget har dock blivit mindre den senaste tiden. Bland annat har tränaren Frank Lampard prioriterat yngre spelare, som Mason Mount och Callum Hudson-Odoi.

Om Premier League skulle komma igång i sommar och sträcka sig över månadsskiftet juni/juli kan Willian vara förlorad för Chelsea, som jagar en Champions League-plats. Uefa har dock meddelat att man just nu ser över möjligheterna till att förändra övergångsfönstret på grund av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.