ÖFK-flagga på läktaren på Jämtkraft Arena Foto: Per Danielsson /TT

Nytt corona-fall i Östersunds FK

Uppdaterad
Publicerad

I fredags hade Östersunds FK tre coronafall i truppen.

Nu har ännu en spelare testats positivt.

Spelaren var med i matchen mot Djurgården i söndags.

Nu inför klubben flera restriktioner.

Coronaviruset fortsätter att spridas i Östersunds FK. I fredags meddelade klubben att en spelare drabbats av covid-19, vilket gjorde att hela truppen testades.

I lördags meddelades att ytterligare två spelare testats positivt, och i dag framkom det att ytterligare en spelare lider av covid-19. Denne spelare fanns med på planen mot Djurgården i söndags, men ska inte ha haft några symptom.

Corona och idrott

Ställde in frukost

Klubben har nu genomfört flera åtgärder.

– Direkt när vi fick beskedet så beslutade vi att ställa in dagens frukost med laget. Dessutom testades alla spelare, ledare och personer runt klubben imorse 09.30, berättar klubbens pressansvarige Niclas Lidström för Östersunds-Posten.

Stängt omklädningsrummen

Alla träningarna är nu stängda för utomstående, och även för laget införs restriktioner.

– Vi har sett till att stänga omklädningsrummen och även gymmet. I dag hade spelarna ett gympass utomhus istället, säger Niclas Lidström.

– Som läget är nu så kommer vi att stänga träningarna men också testa hela laget en gång i veckan. Vi agerar för att stoppa smittspridningen.

KLIPP: Är inomhusgymmet en smittohärd? Sant eller falskt om att idrotta coronasäkert:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet