Madelen Janogy mot Portugal. Foto: Bildbyrån.

Nytt spelschema för damerna

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska kvalmatcher är sedan tidigare uppskjutna.

Uefa planerar att återuppta EM-kvalet till hösten och har lagt fram ett nytt schema.

– Vi ser fram emot att få återuppta landslagsverksamheten igen när det är möjligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Damlandslaget skulle ha spelat en kvalmatcher i april och två i juni. Men samtliga sköts upp på grund av coronapandemin.

Uefa planerar för att genomföra EM-kvalet under hösten. Lagen i Sveriges grupp har tillsammans arbetat fram ett nytt spelschema som Uefa har godkänt.

Damlandslaget i fotboll

– Det känns väldigt bra att det här arbetet är klart och att det nu finns en färdig planering för hur kvalet ska tas i mål under hösten – givet att omvärldsläget tillåter det. Nu fortsätter arbetet internt med att planera och arbeta för fina fotbollsupplevelser i höst, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till svenskfotboll.se.

Fem matcher i höst

De fem sista matcherna kommer spela under de tre internationella fönstren som finns i september, oktober och december.

– Det är bra att våra uppskjutna matcher nu är schemalagda till hösten och att vi har ett nytt ramverk framför oss för kvalet. Det ger oss en tydlighet i vårt förberedelsearbete fram mot september när vi vet vilket motstånd vi ställs mot först. Vi ser fram emot att få återuppta landslagsverksamheten igen när det är möjligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

KLIPP: Se Fridolina Rolfös drömmål mot Portugal (10 mars, 2020)

Sveriges EM-kvalmatcher i nya spelschemat

17 september, Sverige-Ungern (spelplats ej klar)

22 september, Island-Sverige

22 oktober, Sverige-Lettland (spelplats ej klar)

27 oktober, Sverige-Island (spelplats ej klar)

1 december, Slovakien-Sverige

Källa: www.svenskfotboll.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet