Det blev oavgjort mellan Arsenal och Tottenham. Foto: David Klein/Reuters/TT

Oavgjort Londonderby efter Arsenals vändning

Det blev 2–2 och delad pott i ett intensivt Londonderby mellan Arsenal och Tottenham.

Arsenalspelarna lär dock vara mest nöjda efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

Ett hett Londonderby mellan två bittra rivaler rundade av Premier League-helgen. Och det blev en rivstart tack vare lite dansk dynamit.

Den danske landslagsmannen Christian Eriksen gav Tottenham ledningen i den tionde minuten. En ledning som Harry Kane ökade på i 40:e minuten på straff.

Välbehövlig reduceringsmål

Arsenal satt där och då i en tuff sits och behövde forcera framåt. Strax före pausvila kom också ett mycket välbehövligt reduceringsmål.

Den franske anfallaren Alexandre Lacazette visade prov på fin individuell skicklighet när han dunkade in 1–2 i nättaket.

Offsidemål

2–2 kom genom Pierre-Emerick Aubameyang i den 70:e minuten när anfallaren löpte i djupet och fick en tå på Matteo Guendouzis fina inlägg.

Drygt tio minuter senare trodde Arsenal att vändningen var fullbordad – åtminstone för någon sekund. Men det visade sig att Sead Kolasinac var offside innan han slog det inlägg som stöttes in i mål.

Arsenal femma

I matchens slutminuter böljade spelet fram och tillbaka och de bittra rivalerna gjorde sitt yttersta för att få in ett avgörande segermål. Men det blev inga fler mål och Londonderbyt slutade 2–2.

Båda lagen har spelat fyra matcher vardera och Arsenal ligger femma i tabellen med sju poäng. Tottenham är nia med endast fem inspelade poäng.

Tidigare under dagen vann Everton hemma mot Wolverhampton. Brasilianaren Richarlison blev matchhjälte när han fastställde slutresultatet till 3–2 i den 80:e minuten.