Dani Parejo och Dusan Vlahovic blev matchens målskyttar. Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet Vlahovic historisk när Juventus spelade oavgjort

Uppdaterad
Publicerad

32 sekunder var det Dusan Vlahovic behövde.

Sedan hade Juventus nyförvärv gett sitt lag en drömstart mot Villarreal i sin Champions League-debut.

Men Villarreal kvitterade och nu väntar en rysare i Turin.

Under tisdagskvällen fortsatte Champions League-åttondelsfinalerna när Villarreal tog emot Juventus på Estadio de la Ceramica. Då fick Juventus profilerade nyförvärv Dusan Vlahovic, som anslöt från Fiorentina i januari, göra debut i Champions League.

Redan efter 32 sekunder höll han sig framme och sköt in 1-0 – och skrev in sig i historieböckerna. Målet är det snabbaste någonsin av en Champions League-debutant. Det tidigare rekordet hölls av Andreas Möller, som gjorde mål efter 37 sekunder i sin turneringsdebut 1995.

Trots drömstarten och att det länge såg ut som att Juventus hade god kontroll på matchen slutade mötet 1-1 efter mål av Dani Parejo i 66:e minuten.

Den 16 mars blir det en rysare i Turin när åttondelsfinalen ska avgöras.

I kvällens andra Champions League match ställdes Chelsea mot Lille. Där hemmalaget tog en komfortabel seger med 2-0 efter mål av Kai Havertz och Christian Pulisic. I den 76:e matchminuten byttes svenske Gabriel Gudmundsson in för Lille.

UEFA Champions League

Villarreal CF logo

Villarreal CF

1 - 1

Juventus logo

Juventus

Estadio de la Cerámica, Villarreal
Publik: 17686
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.