Zlatan har skrivit på för en ny säsong med AC Milan. Foto: AC Milan

Officiellt: Zlatan Ibrahimovic har skrivit på för Milan

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte varit någon hemlighet, men nu är det officiellt. Zlatan Ibrahimovic, 38, har skrivit på för en säsong till med AC Milan.

– Jag har fått leendet tillbaka tack vare Milan och jag känner mig hemma här. Det känns som jag aldrig lämnat klubben, säger Zlatan Ibrahimovic till klubbens hemsida.

Idag träffade Zlatan Ibrahimovic sina lagkamrater och tränare på träningsanläggningen Milanello igen. Det efter en tids spekulationer om det skulle bli en fortsättning i den rödsvarta tröjan eller inte.

– Jag har fått leendet tillbaka tack vare Milan och jag känner mig hemma här. Det känns som jag aldrig lämnat klubben, säger Zlatan Ibrahimovic till klubbens hemsida.

Det blir minst en säsong till i klubben som han representerade 2010-2012 och som han återvände till i vintras. På 20 matcher gjorde han 11 mål den gångna säsongen.

Byter nummer

Under våren spelade Ibrahimovic i nummer 21, men nu byter han till 11.

– Fansen känner igen mig med det här numret. Att bära nummer 21 kändes inte som Ibrahimovic så därför frågade jag om att få nummer 11 för det är mitt nummer, säger han.

Serie A börjar den 19 september och han kan göra säsongens första tävlingsmatch i Europa League-kvalet mot irländska Shamrock Rovers två dagar tidigare.

Tidigare har det funnits spekulationer om att Ibrahimovic eventuellt skulle vända hem till Sverige och då till Hammarby där han är delägare.

KLIPP: Zlatan tillbaka i Milano: ”Zlatan IZ back in Milan” (30/8)

LISTA: Tre ikoniska mål från Zlatan

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.