Foto: Bildbyrån

ÖFK-ordföranden försvarar klubbens agerande

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog kritiserade Östersund FK:s strategi att kicka tränaren Ian Burchnall – men inte ha någon ny tränare på plats.

– Tajmingen var inte sämre än någon annan, säger ÖFK:s ordförande Mathias Rasteby till Östersundsposten.

Östersunds FK gav tränaren Ian Burchnall sparken under torsdagen. Men han ska fortsätta vara huvudansvarig för laget tills en ny tränare är på plats.

”Det är ingen bra lösning. Jag hade gärna sett att en assisterande tränare, juniortränare eller vad som helst hade tagit över tills vidare. Det blir inte bra med en tränare som vet att han ska bort”, sa SVT Sports expert Daniel Nannskog efter beskedet från ÖFK.

Östersunds ordförande Mathias Rasteby försvarar klubbens strategi och tajming i Östersundsposten.

– Jag tänker att det är ett hektiskt matchschema hur som, så det finns inte någon riktigt bra tajming i det. Den här tajmingen var inte sämre än någon annan, säger han till Östersundsposten.

– Jag förstår att det är en lite annorlunda situation, absolut. Jag är helt övertygad om att Ian kommer vilja göra det bästa av det här. Men det bästa hade väl varit att vi hade en ny på plats, fortsätter han.

När någon ny tränare kan vara på plats vill han låta vara osagt.

– Det är väldigt svårt att spekulera i det. Det beror alldeles på hur det går. Det är klart att vi vill få klart med det där så fort som möjligt. Samtidigt tänker vi inte ta första bästa, vi tänker ta rätt tränare, säger han till Östersundsposten.

KLIPP: Sen straff gav Östersund första segern – se målet här (1 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.